איך יוצרים בהירות ומקבלים החלטה
בהירות זאת לא החלטה והחלטה זאת לא בהירות. פעמים שיש לנו בהירות בדבר מסוים אך לא קבלנו החלטה ולא הורדנו את הדבר לפסים מעשיים. לפעמים אנו מקבלים החלטה אך ללא בהירות והיא פשוט שגויה. ולפעמים ההחלטה באה בעקבות חוסר ראיה כוללת או בצורה חסרת אחריות.
לפעמים אנו מכירים בבהירות שדרך מסוימת היא נכונה לנו ואנו מתבשלים אתה במשך זמן ארוך ואפילו שנים, ולא מקבלים החלטה. מה המקור לחוסר החלטה? האם זה קשור בבטחון עצמי או שלדבר יש שורש בנפש? האם יש חשיבות לקבל החלטה ולהחליט עליה, או שדרך זו היא לא חלקה? באיזה דרכים אנקוט להקל על עצמי לקבל החלטה? ומה יהיה אם אקבל החלטה שגויה על אף כל המאמצים שלי?
על הכל בצורה מתומצתת במאמר זה.
איך יוצרים בהירות?
כדי ליצור בהירות חובה לבוא לידי הכרה. ההכרה חייבת להיות ברורה ולא משתמעת לשני פנים ובנוסף להיות כֵּנה. למרבה הצער אנו נפגשים לא אחת עם כאלה שמכירים בדבר אך אינם מטמיעים אותו בנפשם. הם כאילו חווים כפילות ועל כך נרחיב את הדיון במקום אחר. יש שאינם כנים מספיק ואחת הסיבות מפני הפחד לשנות. כשחפצים אנו לשנות דבר עלינו להיות כנים בהכרה שלנו ולהצביע על נקודות התורפה של הדבר שבו אנו מתבוננים. עלינו להכיר שהדבר הוא רע לנו כפשוטו. פיזית, נפשית, חברתית, תרבותית, מורלית, זוגית או רוחנית.
ההכרה חיבת להיות חדה באופן שנוכל להצביע אל השלילה שבדרך או בהנהגה. עם ההכרה באה הבהירות שהיא בסגנון זה, בהיר לי שזה דבר רע אובייקטיבית ואני מכיר ברע הזה. הבהירות מצידה גוררת התאמתות, זאת אומרת, שלא רק השכל ובמידה מסוימת הרגש פועל אלא גם כוח מעוצמת הנפש מתגלה בתוכי ומאמתת לי את הדבר. זה לא נגמר עם זה שאני יכול להצביע על הדבר שהוא רע ויש לי בהירות, זה דבר שהוא חודר לכל המציאות שלי וגורם לי לאמת את הדברים באופן שהוא משנה את כל התודעה ומגיע למהות הנפש.
עם האימות תבוא החלטה לשנות את הניתן לשינוי גם אם זה יגרור מאמץ וחוסר נוחות. ההחלטה תוציא אותך מאזור הנוחות ותיצור לך מוטיבציה לבצע ולרצות להתמיד בשינוי המיוחל וכל זאת תלוי במידת ההתאמצות שלך בהתבוננות. אינו דומה מי שמתבונן בדבר על מנת לשנות אותו בפרק זמן קצר למי שמתבונן התבוננות מעמיקה יום יומית מבלי לנטוש את המערכה ומלבה את כוח היצירה שבתוכו על ידי לימוד – רצוי יום יומי- בתחום שהוא חפץ לשנות.
החלטה שמבוצעת בדרך זו היא נוטעת בלב המתבונן בטחון עצמי חזק המגיע עד עצם הנפש. בטחון שנוסך גבורה. הדברים אמורים לא רק בשינוי בתחום המוסרי- התכונתי זה הקשור לצמיחה הרוחנית, אלא גם בתחום המעשי והכלכלי. התבוננות מעמיקה בתוספת לימוד מעוררת מוטיבציה שלא נגמרת אך אין שום ערבון שההחלטה שקבלת אכן ישרה.
רבים שואלים מה יהיה אם אחר כל התהליך המייגע הזה אקבל החלטה שגויה? התשובה היא זה לא אסון. טוב אם תקבל החלטה שגויה מאשר לא תקבל בכלל. מצב זה מכרסם את הנפש ויוצר חוסר בטחון העלול לגרום לניתוק ואדישות אם לא ייעצר בזמן. אדם עם נפש בריאה יש בו כח לספוג את ההחלטה השגויה ואדרבה פעמים שהוא יוצא נשכר ממנה. הוא מגיע לתובנות חדשות כיצד לפעול טוב יותר ורחוק מהפסד ומהפתעות לא נעימות.
לסיכום: כאשר בונים החלטה על בסיס הכרה ובהירות יש סיכוי גדול מאוד להצלחה והתמדה ועל הכל יש להימלך בבוי"ת הנותן כח לעשות חיל וממנו הכל.